Zorgen voor ouderen

In 2019 kan je als organisatie de vormingsreeks ‘Zorgen voor ouderen: hoe begin ik eraan?’ bij ons boeken. Je richt je hiermee op mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden die zorgen voor ouderen.

In vier sessies krijgen de deelnemers een brede kijk op het zorgen voor ouderen en verdiepen ze zich in een aantal deelaspecten ervan. Er is voldoende ruimte voor eigen vragen en inbreng. De deelnemers bepalen mee een stukje van de inhoud, ontdekken hun talenten maar ook valkuilen en wisselen uit met anderen en leren daarvan.

Ben je benieuwd hoe een vorige editie van deze vormingsreeks onthaald werd bij deelnemers, organisator en lesgever? Neem hieronder even een kijkje.

Praktisch

Hoe vraag je deze vormingsreeks aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze vormingsreeks 545 euro. Lijkt je dat wat veel? Organiseer deze reeks samen met andere partners. Zo bereik je allicht meer volk en kan je de kosten delen.
  • Duur: 4 sessies van telkens 3 uur
  • Als organisator zorg je voor een beamer, een laptop en een projectiescherm.

‘Zorgen voor ouderen: hoe begin ik eraan?’ is een initiatief van Vormingplus Kempen, Zorg-Saam vzw, RDC Thuiszorgcentrum CM regio Mechelen Turnhout, Thuiszorg VoorZorg en Steunpunt Mantelzorg.

In 2016

Tussen maart en mei 2016 liep er een vormingsreeks rond dit thema op drie verschillende locaties. Die was bedoeld voor mantelzorgers of voor vrijwilligers die zorgen voor ouderen.

Een korte reportage over de vormingsreeks ‘Zorgen voor ouderen’

In vier sessies kregen ze een brede kijk op het zorgen voor ouderen en verdiepten ze zich in een aantal deelaspecten ervan. Er was telkens ruimte voor eigen vragen en inbrengen. De deelnemers bepaalden mee een stukje van de inhoud, ontdekten er hun talenten maar ook valkuilen.

De vormingsreeks liep in de dienstencentra van Mol, Beerse en Lier.

Het was een initiatief van Vormingplus Kempen, Vormingplus regio Mechelen, Zorg-Saam vzw, RDC Thuiszorgcentrum CM regio Mechelen Turnhout, Thuiszorg VoorZorg, Steunpunt Mantelzorg, LDC De Ontmoeting Beerse, LDC Ten Hove Mol, LDC De Wilg Willebroek en LDC De Waaier Lier, en werd mogelijk gemaakt met de steun van de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen.

 

Snel een mailtje?

Vraag ons wat je wil. We antwoorden je snel!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?