Vrouwenkracht Kempen werkte voor de Vrouwendag 2009 een tentoonstelling en een verhalenboek uit met getuigenissen van een twintigtal Kempense geëngageerde vrouwen. Zo wilden we het vrijwillig engagement van Kempense vrouwen zichtbaar maken en ook vrouwen goesting doen krijgen om zich te engageren.

Iris schreef het

Iris Baetens interviewde hen.

De inzet van die vrouwen reikt van vierdewereldbeweging tot de Wereldwinkel, van kookmoeders van de Chiro tot het asielcentrum in Arendonk. Een voor een fantastische vrouwen die op hun eigen manier hun idealen willen waarkmaken. Onder hen ook Barbara Dex die vertelt over haar engagement tegenover de vzw ‘Help brandwonden Kids’. Maar in het boek verschijnt ook een interview met Louis, de man van Judith Hiwat en hun kinderen. Judith overleed in het voorjaar van 2007. Zij was o.m. stichtster van de allochtonenvereniging EVA, maar heel de Kempen kendehaar als de geëngageerde vrouw die in elke parochiezaal wel eens zorgde voor de multiculturele hapjes. Iris vertelde in ons magazine Van Meerle tot Veerle honderduit over haar ervaringen. 

An verzorgde de foto’s

an nelissenAn Nelissen, fotoredacteur voor de krant De Standaard en zelfstandig fotografe, trok door de Kempen om deze gedreven vrouwen te portretteren.

http://vimeo.com/3920268