Eindelijk was de veelbesproken dag er: 9 januari 2012. Liza Cools, één van onze ziekenbezoeksters, had een wedstrijdkaartje ingevuld van vrouwenkracht in Herentals. Ze kwam als winnares uit de bus. Het verhaal van die dag:

“Leen De Nijs, medewerkster van Vormingplus, had mij gecontacteerd als voorzitster van Ziekenzorg. Ze vroeg me om zeker niets tegen Liza te of de andere ziekenbezoeksters te zeggen. Het moest een verrassing blijven.
Leen De Nijs had alles bijzonder goed voorbereid.
Walter Van Den Branden werd gevraagd om komen te vertellen van vroeger. Dit omdat Liza een jonge vrouw van 79 jaar is en bijna 50 jaar vrijwilligerswerk doet. Er hoorde ook een Breugeliaanse koffietafel bij.

Maandag 9 januari kwamen Leen en Viviane mee alles klaarzetten in de parochiezaal van Zwaneven (Oud Turnhout). Ook de tafels werden mooi versierd. Het was een zeer goede samenwerking.

Daarna wachtten we vol spanning tot de kern van ziekenzorg kwam. Het was voor hen een aangename verrassing toen Viviane het welkomstwoord deed en uitlegde wat allemaal de bedoeling was van de samenkomst.
Daarna was het Walter die opkwam met zijn doedelzak en er mooie muziek uittoverde. Zijn toespraak was boeiend. Zeker voor Liza die nog eens graag hoorde hoe het vroeger was.
Dan mochten we aanschuiven aan de lekkere Breugeliaanse tafel die we zeker wisten te waarderen.
Met lekkere rijstpap als afsluiter was de namiddag zeker geslaagd.
Bedankt Vormingplus voor de mooie prijs en zeker ook bedankt aan Leen en Viviane voor de goede samenwerking.

Emma Broeckx, Voorzitster Ziekenzorg”

Foto’s

foto’s: © Kris Van Exel