Op 16 augustus werd er in Woon en Zorgcentrum Vogelzang te Herentals Moederdag gevierd. In het kader hiervan stond de tentoonstelling “Kempense vrouwenkracht” in de kijker.

Na een woordje uitleg over het Vrouwenkracht-project werden de vrijwilligers van Vogelzang letterlijk in de bloemekes gezet. Alle vrouwen kregen naar aanleiding van Moederdag een roosje. Etienne Vandenbergh, een bewoner van het rusthuis haalde zijn zangtalent boven. Hij zong een duet met Lea De Win. Prachtig, om kippenvel van te krijgen. Ook de bewoners waren aangeslagen door dit prachtig duet. Sommigen kregen tranen in de ogen als ze Lea kwamen bedanken.

Lea is een kranige dame van 67 jaar en Etienne is 78 jaar. Zij hebben elkaar 4 jaar geleden ontmoet in zanggroep “Camerata” te Lier. Etienne heeft vroeger operette gezongen. Hij heeft een tijdje geleden gezondheidsproblemen gehad en dit was zijn eerste optreden sinds lange tijd. Hij is terug begonnen met te repeteren zodat hij terug voorstellingen kan geven in de toekomst.

Clip