Van 8 tot 12 maart 2010 stond onze tentoonstelling ‘Vrouwenkracht Kempen’ bij het bedrijf Nike in Laakdal. Op dinsdag konden geïnteresseerde personeelsleden van Nike de tentoonstelling uitgebreid komen bezoeken. De lunchpauze was daarvoor met een kwartiertje verlengd. Ook de vrouwen die geïnterviewd werden voor ons boek en de leden van het platform waren daarbij.

Een mooi broodjesbuffet stond op ons te wachten. Genietend van al dat lekkers konden we de tentoonstelling bewonderen. Maar het was vooral een leuk ontmoetingsmoment. Het ging er vrolijk aan toe. Er werden ideeën gesprokkeld, verhalen en ervaringen uitgewisseld en contacten gelegd.

Heide Gillemot (foto) van Nike heette iedereen welkom.Vanuit het platform vertelden we over onze werking, de tentoonstelling en het boek. Op vraag van enkele Nike-werkneemsters getuigde Mireille Govaerts over haar ervaring om mee te werken aan het vrouwenkrachtproject.
Heidi had het over het vrijwilligerswerk en het engagement van en in Nike. We maakten kennis met het vrijwilligersteam NECAT (Nike Environmental and Community Action Team) en hun werking. Mia, Habiba en Khadija – drie medewerksters van NECAT – getuigden over hun inzet en het waarom ervan.
Het was een boeiend Vrouwenkrachtmoment. Ieder van ons leerde een ander soort vrijwilligerswerk kennen. Het was bovenal een fantastische samenwerking met de werkneemsters van Nike.

Reacties

Het opzet en de uitwerking van het initiatief was prachtig. Hopelijk hebben wij met onze kleine bijdrage een meerwaarde gegeven aan het “vrouwenkrachtmoment”. U mag me steeds contacteren bij dergelijke aangelegenheden als ik op vrijwillige basis iets kan doen.
Werkneemster Nike
Voor mij persoonlijk was het zeer positief om andere sterke vrouwen te ontmoeten die zoveel voor de maatschappij doen. Heb ervan genoten om naar de vrouwen hun verhalen te luisteren en heb ook ondertussen een paar stukken gelezen in het boek en kan maar enkel zeggen: “chapeau!”
Werkneemster Nike

Foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

Clip