Het jaarlijkse bestuursontbijt had dit jaar plaats in “De Zandberg” in Tessenderlo.  Met een heerlijke lentedag in het vooruitzicht kon iedereen vanaf 9 uur à volonté genieten van een wel erg uitgebreid ontbijtbuffet.  Zo rond 11 uur hadden alle 26 deelnemers hun buikje rond gegeten en “toevallig” kwam er net op dat moment een uit de kluiten gewassen huifkar de parking opgedraaid. 

We konden er net met zijn allen in.  Onder het motto “dicht bij elkaar is het lekker warm” zaten we schouder aan schouder op de bankjes van de huifkar.  Net zoals het in een vereniging past. 

De paarden loodsten ons door het Merode-gebied, namen heuvel na heuvel, om uiteindelijk halt te houden bij het vernieuwde Klompenmuseum.  Daar namen de gidsen het van de paarden over en de meute slingerde zich langs een mallejan, kapblokken en verschillende teen- en vessemmessen.  De show wordt er echter steevast gestolen door de 91-jarige Sam Mondelaers, klompenmaker in hart, nieren en nog veel 

verder. 

Daarna stond er koffie en koek te wachten in “Den Eik”.  Al liet menig man de koffie voor wat hij waard was en koos voor hooggegist gerstenat. En alsof we nog niet voldoende in de watten waren gelegd kreeg elk bestuurslid het boek “Kempense Vrouwenkracht” van Vormingplus. 

De paarden hadden nu tijd genoeg gehad om de batterijen terug op te laden.  De huifkar, tot de nok gevuld, trokken ze terug richting Tessenderlo.  En op die huifkar werd verteld, gelachen en vooral … genoten.

Foto’s

{gallery}110327vorst{/gallery}