Vrijwilligers zijn het hart van vele verenigingen. Ook bij de CM-werking. Daarom werden al hun vrijwilligers op 5 maart uitgenodigd in het Bloso-sportcentrum in Herentals.

In verschillende sessies kon ieder proeven van allerlei workshops. Onder het motto ‘ga eens een keertje vreemd’ waren er ook workshops die niet direct in de leefwereld van deze vrijwilligers passen. Van muurklimmen tot mondharmonica. Van animatie tekenen tot circustechnieken. Kortom iedereen kwam aan zijn en haar trekken. Ook een deel van de tentoonstelling “Kempense Vrouwenkracht” was te 

bewonderen. Een Kazou-vrijwilligster is namelijk één van onze 21 Kempense sterren van de tentoonstelling.

Het was plezant in Herentals. De dag werd afgesloten met een groot Boombal. De muzikanten haalden hun leukste deuntjes boven en de dansbegeleiders leerden de enthousiastelingen de danspasjes van toen. 

Een dag waar vele vrijwilligers mekaar tegenkwamen, een babbeltje deden en vooral heel veel energie opdeden om de dag nadien weer klaar te staan om anderen te helpen.

Clips

Visie Kempen maakte deze clip over de vrijwilligersdag.

De tentoonstelling ‘Kempense Vrouwenkracht’ stond enkele weken in het CM-atrium in Turnhout in maart 2010. CM werkt met honderden vrijwilligers. Vormingplus interviewde Wim Van de Perre, dienst beweging.