Onze tentoonstelling kreeg van 10 tot 28 mei een plaats in Home Laarsveld in Geel. Op dinsdag 25 mei vierden we er samen met vrijwilligers, bewoners en familieleden een krachtig vrijwilligersmoment. De vrijwilligers kregen er een daverend applaus.

Jeanneke Princen en Jeanine Heiremans zijn er daar twee van. Jeannekes schoonmoeder zit in het rusthuis en de moeder van Jeanine ook. Zij ondersteunen het animatieteam enkele dagen per week als dat nodig is. “We gaan al eens naar de markt, of knutselen, kienen, organiseren verjaardagsfeestjes en gaan bewoners halen en terug afzetten. Op vrijdagnamiddag gaan we ook wandelen met de bewoners wanneer het goed weer is”. Jeanneke en Jeanine halen er veel voldoening uit. “Je krijgt veel vriendschap van de mensen. De meesten zijn heel lief. We doen het heel graag. Als dit weg zou vallen, zouden we in een gat vallen.”
Als vrijwilligers worden de vrouwen goed in de watten gelegd. “Ze hebben hier wel oog voor de vrijwilligers. Dat merk je ook aan de tentoonstelling. We krijgen af en toe eens een etentje. Of ze bakken kaastaart. Ja, ons werk wordt hier geapprecieerd.”
Tijdens de namiddag werd de eerste gelukkige van onze wedstrijd getrokken. Want naast de vrijwillige vrouwen in de kijker zetten wil de tentoonstelling ook andere vrouwen aanzetten om vrijwilligerswerk te doen. Daarom hangt er een wedstrijd aan vast.

Een eerste winnaar

Een onschuldige hand trok … Tilly Thimm van VIVA-SVV. “Ik kreeg kippenvel toen ze mijn naam afriepen”, vertelt Tilly. “Ik vind het geweldig! Er zitten zoveel briefjes in en toch hebben ze mij er meteen uitgekozen.”
Tilly is toevallig ook één van de eenentwintig vrouwen die in het boek aan het woord komt. “In het begin vond ik dat eerlijk gezegd vervelend en onwennig. Ik doe vrijwilligerswerk in rusthuis Den Hove in Mol, maar ik wil daar niet mee te koop lopen. Intussen ben ik het al een beetje gewoon. En ik vind het wel belangrijk dat mensen beseffen dat je nog nuttig kan zijn, ook al werk je niet meer.”

Foto’s

© beeldzoeker.be

Clip