In Geel bundelden we onze krachten met de bibliotheek en de Noord-Zuiddienst. Ieder had hiervoor een goede reden. De Noord-Zuiddienst bestond tien jaar en zette daarom de vrijwilligers in de bloemetjes.

De Bib vond het tijd om al haar vrijwillige handen te bedanken. En het platform Vrouwenkracht wou op een gepaste wijze het wereldvrouwenmarsjaar afsluiten.Voldoende redenen om te feesten. 

Burgemeester Frans Peeters bedankte alle vrijwillige krachten op een gepaste manier. Daarna nam Martine Coppieters even het woord om het belang van vrijwilligerswerk en van vrouwenkracht nog onder de aandacht te brengen. 

En dan was het tijd om te feesten. Onze vrijwilligers Jef, Luk en Hamid waren al druk in de weer om alle lekkere hapjes op gepaste wijze te serveren. 

De bib van Geel was omgetoverd tot één gezellige boel. Serieuze gesprekken werden afgewisseld met grappige intermezzo’s. En na ettelijke glazen wijn hebben de wereldverbeteraars duidelijk hun werk gedaan. De gesprekken werden vuriger en vuriger. Een aantal kregen er niet genoeg van en zakten af naar cultuurcafé De Halle om hun babbel verder te zetten. 
Een geslaagde avond.

Foto’s

{gallery}101117geel{/gallery}

Foto’s van Daan Stijnen

Clip

We praatten nog na met Inge (bibliotheek) en Ria (Noordzuiddienst) over de tentoonstelling en over vrijwilligers.