Kartrekkers

Kartrekkers

Werken met vrijwilligers: topthema
Vrijwilligerswerk is sinds de oprichting van Vormingplus Kempen het thema waar we de meeste vragen rond ontvangen. In een regio waar er letterlijk duizenden grote en kleine organisaties met vrijwilligers werken, verbaast dat ook niet. Omdat dit engagement essentieel is in een solidaire samenleving, is het voor Vormingplus Kempen evident om er aandacht aan te schenken. We doen dit op verschillende manieren.
Probleem blijft
Een van de meest gehoorde verzuchtingen is hoe men vrijwilligers vindt en mensen die mee aan de kar willen trekken. Men schrijft boeken, zet lezingen op en organiseert cursussen. Maar het probleem blijft. Vormingplus Kempen en Stichting Lodewijk De Raet sloegen de handen in elkaar en werkten een project uit dat organisaties effectief helpt. Het kreeg de titel ‘Kartrekkers’.
Nieuwe aanpak zorgt voor resultaat
Kartrekkers is uniek omdat er voor het eerst een interactief vormingstraject opgestart werd waarin een groep van verschillende organisaties gedurende een langere periode begeleid werd. En de resultaten mogen er zijn.
Dankzij Kartrekkers denken wij voortdurend na over onze manier van werken, en proberen we links en rechts wat bij te sturen. Kartrekkers houdt ons alert. Dat is een grote verdienste. Want ook voor een vereniging geldt dat stilstaan achteruitgaan is. Wie nooit eens vernieuwt of eens origineel uit de hoek komt, blijft niet aantrekkelijk.Een deelnemer
“Ik zou andere organisaties zeker aanraden om in het Kartrekkersproject te stappen want het helpt u om ne keer na te denken over hoe je met je organisatie bezig bent. En het helpt je om te herbronnen om de toekomst aan te pakken.Een deelneemster

5 Tips

2012-04-18T11:43:12+01:00

Hieronder vind je vijf krachtige leerpunten uit het Kartrekkerstraject. […]

5 Tips2012-04-18T11:43:12+01:00