Woensdag 16 mei is het feest in de Teuntjeswijk. De buurt kwam als winnaar uit de bus van de wedstrijd ‘Bank zoekt buurt’, een initiatief van Vormingplus Kempen in samenwerking met de gemeente Oud-Turnhout. Die actie liep in het najaar en zes buurten stelden zich kandidaat met creatieve bankvoorstellen. De jury stond voor een moeilijke keuze. De inzending van de Ploegstraat won: zij wilden een buurtbank ontwikkelen voor de hele Teuntjeswijk.

Vooraleer de bank er zal staan, wordt er een buurtoverleg opgestart. Een eerste overleg gaat door  op woensdag 20 juni in zaal ‘De haard’ in De Heischuur. Samen met de buurt wordt de plek en de vormgeving van de bank bepaald. Nadien zal de bank een centrale rol spelen in de buurt als ontmoetingsplaats. Het feestje ‘bank vindt buurtfeest’, is het eerste in de rij. 

Met het project Bank zkt buurt wilVormingplus Kempen het buurtleven stimuleren. Na Olen, Balen, Merksplas, Hoogstraten en Vorselaar zal Oud-Turnhout de zesde gemeente zijn in het arrondissement met een buurtbank.