De zon zat mee op het eerste buurtfeestje van de Teuntjeswijk op 16 mei. Meer dan 100 buurtbewoners, jong en oud, vierden samen ‘Bank vindt buurtfeest’. Enkele bewoners van de Ploegstraat deden vorige jaar mee aan de ‘Bank zkt Buurt’-oproep van de gemeente. Zij kwamen als winnaar uit de bus en dat mocht gevierd worden met de hele wijk.

Op een plekje niet eens ver van hier
ligt er in Oosthoven een pleintje vol (toekomstig) plezier
Met gras en grachten en bomen en bloemen en huizen opzij
Een plekje voor jou en een plekje voor mij
En wordt er dan nog een leuke bank bijgezet
Dan beleven wij hier nog veel meer pret.
Kristien

Het werd een gezellig feestje. Kinderen konden naar hartelust ravotten op het pleintje, de meisjes maakten een dansje voor de volwassenen. Veerle grimeerde tijgers en vlinders. Bamboozle, de sixtiesband onder leiding van buur Ludo, zorgde voor een sfeervol optreden. Rond het grote vuur bleven vele laatblijvers gezellig nakeuvelen.

Vroeger was hier een buurtwerking. Dat was heel gezellig. Ze organiseerden barbecues, een bal, toneel…. Na een tijd is die ploeg er mee gestopt en daarmee ook de buurtwerking. Ik ben heel blij met dit feestje zodat een nieuwe buurtwerking kan opstarten.
Ik woon hier al 24 jaar en ik ken hier enkel de nabije buren. Spijtig dat ik niet meer moeite heb gedaan om toen mijn buren beter te leren kennen. Ik heb nog nooit zoveel mensen van de buurt samen gezien. Het is heel gezellig. We gaan nog niet naar huis.
Een dertiental buren springen mee op de kar om samen met de gemeente en Vormingplus Kempen na te denken over de buurtbank op maat van hun buurt. En het enthousiasme om meer buurtactiviteiten te organiseren is er zeker!
Het was een zeer geslaagd feestje gisteren! Voor herhaling vatbaar, denk ik!

Foto’s