Als relatieve nieuwkomer in de wijk (wij wonen hier nu 5 jaar) was het zeer bemoedigend om te zien dat de inspanningen van onze prille buurtwerking meteen geleid hebben tot een grootse nieuwjaarsborrel.

Ondanks het slechte weer zagen we meer dan honderd buurtgenoten langskomen die genoten van soep, chocolademelk en vooral de vele jenevertjes die vlot over de toog gingen. Onze buurtkerstboom hing al snel vol belletjes en de vuurkorven zorgden voor een zeer speciale sfeer. Na een eerste drankje was het tijd voor de toespraak van Diane. Ze vertelde over de vorderingen aan de buurtbank.

De vakschool (VTST) is druk bezig met bouwen en in het voorjaar wordt deze zelfontworpen bank geïnstalleerd. Ook kon ze ons het heugelijke nieuws vertellen dat onze subsidie-aanvraag aan de koning Boudewijnstichting goedgekeurd is. Dit wil zeggen dat we vijfduizend euro krijgen voor structurele verbeteringen aan het pleintje.

De bedoeling is  een plek te creëren waar alle buren elkaar kunnen ontmoeten. Onze buurtslogan is dan ook: ‘Teuntjeswijk, thuiskomen met de buren.’

Foto’s

{gallery}ot1212{/gallery}

Manon