Goed nieuws: de leerlingen van het VTST maakten de laatste drie zitjes van de buurtbank ’t Halfrond! Buur Staf ging ze ophalen en met de hulp van de buurtbankploeg werden de stoeltjes in de grond verankerd.

We praatten even met Ann, initiatiefneemster van de buurtbank en voorzitter van buurtwerk ’t Halfrond. “We hebben de zitjes natuurlijk met een paar buren al eens uitgetest. Het is veel gezelliger als vroeger, toen zaten we netjes op één rij, nu over elkaar, dat buurt veel leuker.”
“Onze bank staat hier voorlopig. Er wordt binnenkort een fietspad langs de Steenweg op Beerse aangelegd. Tijdens die werken wordt de bank een tijd opgeborgen. Maar wanneer al die werken gaan gebeuren, is voor ons ook nog een raadsel. We houden jullie op de hoogte.”

Buurtwerking in bloei

“We willen met de buurt zeker twee feesten per jaar houden, het winterwensenfeest en de zomerse barbecue. We vergaderen ongeveer zeven keer per jaar.

Vorig jaar hebben we met onze kern ook aan een kookwedstrijd meegedaan van het OCMW. Met tien euro moesten we een ontbijt, een lunch en een avondmaal maken voor vier personen.
We wisten dat er een kok in onze straat woonde – André – en we hebben contact met hem opgenomen. Hij had één ploeg met drie dames. Ik kreeg één ploeg met drie mannen. Het werd een leuke tijd, recepten uitproberen en proeven. André won de hoofdprijs voor gezond en evenwichtig eten, wij voor het lekkerste ontbijt.
Nu werkt hij in onze buurt ook mee in de kern. Dat is zeker een aanwinst! Het buurten met de buren staat centraal, maar met een lekker hapje erbij, wordt zo’n avond compleet.”