Op zaterdag 19 december organiseerden Vormingplus Kempen, het gemeentebestuur van Merksplas samen met de actieve werkgroep buurtbewoners van de Steenweg op Beerse een tweede editie van het Winterwensenfeest.

Met de vrieskou en de eerste sneeuw kon het bijna niet anders dan dat een (echte) sneeuwman de genodigden stond op te wachten met wensen en kerstversiering in overvloed. Iedere bewoner mocht op zijn beurt zijn of haar wensen in de kerstboom hangen.
Tot zover het buitenprogramma: de rest van de avond kon iedereen zich binnen in het Duivenlokaal verwarmen aan een winterwensenbuffet met zelfgemaakte hapjes, soep en drank. Spontaan  ontstonden heel wat babbeltjes over kookkunsten en recepten van weleer.
De hemelse stemmen van kinderkoor Cantabile brachten ons in echte kerststemming en op de koop toe verrasten enkele buurtbewoners ons met een eigen geschreven bankenlied op de melodie van de tv-reeks Lili en Marleen.
Want met die bank, daar is het allemaal mee begonnen. De buurtbank staat inmiddels op papier, meer nog,  ze heeft zelfs al een naam: ’t Halfrond. De leerlingen van de Vrije Technische Scholen Turnhout maken deze bank. Het laswerk is al achter de rug. Nu het houten gedeelte nog.
Noteer alvast  zaterdag  17 april in je agenda. Dan wordt de bank officieel ingehuldigd.
De buurtbewoners Ann en Ad kondigden aan dat de Werkgroep van de buurtbewoners ook daarna verder buurtactiviteiten wil organiseren. 

Winterwensenrecepten

Wil jij graag jouw Winterwensenrecept met je buren delen?  Stuur dan een mailtje met een duidelijke beschrijving en eventueel een foto. Wij zetten dan jouw lekkernij op de Buurtbanksite.

Enkele sfeerbeelden