Op zaterdag 26 mei 2012 vieren de buren van de Remi Lensstraat en E.van den Akerplein feest. De buurtbank ’t Plekske wordt dan onthuld.

Buurtbewoners kwamen sinds vorig jaar regelmatig samen voor een buurtoverleg. Zij wonnen Bank Zoekt Buurt, een wedstrijd van gemeente Hoogtraten en Vormingplus Kempen. Aan de hoek van deze twee straten werd een geschikte plaats voor de bank gevonden. De buurtbewoners bepaalden mee de vormgeving van de bank en de inrichting van het terreintje. De werkgroep buurtbank ontwierp zo een bank op maat van de buurt. De leerlingen van de afdeling BSO hout van VITO Hoogstraten maakten de bank.

{gallery}120502vito{/gallery}

De gemeentelijke technische dienst zorgde voor de aanleg van het terrein. Met het project Bank zkt buurt wil Vormingplus Kempen het buurtleven stimuleren. ’ t Plekske zal in de toekomst een centrale rol spelen voor ontmoetingen en activiteiten. De bank wordt zo een echte buurtbank en een ontmoetingsplek voor de buurt.

Na Olen, Balen en Merksplas is Hoogstraten de vierde gemeente in het arrondissement Turnhout waar zo’n buurtbank is geplaatst.