Op 9 januari kwam Marc Hendrickx, leerkracht ‘hout’ van VITO op bezoek op het buurtbankoverleg.  Hij zei meteen dat ‘de mannen van het  5de jaar van het BSO heel enthousiast zijn om de buurtbank te  maken.’ Iedereen maakte een technische tekening van het bankontwerp van de buurtbewoners. Zes leerlingen ervan werken nu verder aan de bank. De plaatsing van de bank gebeurt ook door de leerlingen.

Een andere nieuwkomer op de vergadering was schepen Jos Martens, bevoegd voor openbare werken. Gemeente, VITO en buren maakten concrete afspraken zoals: Welke ondergrond kiezen we voor het pleintje? Hoe wordt de bank verankerd in de grond? Hoe groot mag het gat in de bank zijn voor de parasol?

De buren zijn in hun nopjes door zoveel enthousiasme van de school.  Er werden buurtplannen gesmeed om eens een kijkje te nemen als de leerlingen aan de bank werken. Een bank in wording zie je niet elke dag.

Op de opendeurdag van VITO op zondag 13 mei zal de volledige afgewerkte bank te zien zijn. Ook dan zullen de buurtbewoners van E.v.d. Akerplein en Remi Lensstraat niet ontbreken.

bb120109 10