Op 3 maart 2016, een zonnige donderdag, organiseerde Vormingplus Kempen de tweede editie van de Kempense Cultuurwerkersdag: een inspiratie- en ontmoetingsmoment voor jou en je collega’s uit het Turnhoutse arrondissement.

Bruggen slaan

Bruggen slaan als cultuurwerker‘ was het onderwerp van de eerste sessie. Praktijkwerkers Gert Philippeth (dienst Cultuur Genk) en Dirk Habils (diensthoofd Wijkontwikkeling Genk) en Hilde Plas (stafmedewerker Kunsten, Cultuur en Erfgoed VVSG) gaven elk hun visie op het cultuurbeleid. De praktijkwerkers van Genk brachten een inspirerend verhaal. Hun enthousiasme en gedrevenheid hadden duidelijk effect op de cultuurwerkers. Het deed iedereen veel goesting krijgen om met de uitdagingen van het nieuw cultuurbeleid aan de slag te gaan.

Onze uitdagingen

Nadien volgde er een tweede sessie waarin Gie van den Eeckhaut (Socius-medewerker), dieper inging op de veranderende samenleving en de uitdagingen voor het lokaal cultuurbeleid. Hij slaagde er op zijn beurt in om met zijn uiteenzetting de cultuurwerkers creatief aan het denken te zetten. Het enthousiasme (en ook de temperatuur) in CC de Werft ging hoe langer hoe meer de hoogte in. Een inspirerende en interessante dag die veel stof tot nadenken gaf aan onze cultuurwerkers. Tijd om aan te slag te gaan met het decreet en hopelijk kan men vanuit de positieve verhalen en voorbeelden motivatie putten.