Zelfsturing in opvoeding

Jurgen Peeters over zelfsturingJurgen Peeters

Kinderen zijn geen puppy’s. Wat hebben ze van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen?

Welke factoren kunnen hen daarbij helpen of belemmeren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we richtinggevende autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn? Wat als we, voorbij de kortetermijngedragscontrole, focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien?

Zelfsturing leren

Wil je ook met meer plezier samen met je kinderen onderweg zijn en echt bijdragen aan hun vermogen zichzelf te sturen in een complexer wordende wereld?

Ontdek hoe je het evenwicht kan bewaren tussen discipline en een goede relatie met je kinderen. Zo draag je bij aan de samenleving van morgen, die meer horizontaal georganiseerd zal zijn en waarin zelfbewustzijn, afstemming, inleving en dialoog steeds belangrijker worden.

Jurgen Peeters

heeft ervaring als leraar en is nu psychotherapeut en bemiddelaar. Hij verdiepte zich in familiesystemen, organisatiedynamiek en leiderschap. In 2009 werd hij de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij adviseert ouders en geeft al bijna 20 jaar trainingen, lezingen en supervisie in de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg. Hij beschouwt zijn drie kinderen als zijn belangrijkste leraren.

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 150 euro. Lijkt je dat wat veel? Organiseer deze lezing samen met een andere vereniging: dat zorgt niet alleen voor meer volk, maar ook voor gedeelde kosten.
  • Als organisator zorg je voor een beamer en een scherm. Grote zaal? Zorg dan ook voor een micro.
  • De lezing duurt 2 uur, vragen en korte pauze inbegrepen.
  • Op maandag, dinsdag en donderdag kan de lezing ook overdag. Voor de avondlezing bij voorkeur woensdagavond.
  • Minimum 20, max. 250 deelnemers

Snel een mailtje?

Vraag ons wat je wil. We antwoorden je snel!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?