Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden.

Ann Peuteman. Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden.Ann Peuteman

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je het lijkt te hebben om te blijven wie je bent.

Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag en brengen je oude Volvo naar een opkoper. Je moet een document ondertekenen waardoor je het beheer van je bankrekeningen afstaat. Zelf koken mag niet meer. In plaats daarvan krijg je elke dag een voedzame maaltijd aan huis geleverd. Voor jou geen frieten of pizza meer. Wil je nog vrijen, dan moet je dat zo stil en snel mogelijk doen. Er kan immers elk moment iemand binnenkomen. De reden? Je bent de 80 voorbij.

Cover Ann Peuteman

In haar boek Grijsgedraaid – waarom we bang moeten zijn om oud te worden beschrijft Knack-redactrice Ann Peuteman hoe we tachtigplussers alles uit handen nemen wat het leven leuk en spannend maakt: hun auto, hun geld, lekker koken, intimiteit, hun privacy ook. Allemaal met de beste bedoelingen.

Daarbij gaan we voorbij aan het feit dat het volwassen, wilsbekwame mensen zijn die hun eigen beslissingen kunnen nemen – ook als we het er niet mee eens zijn. Dat moet anders. Dat kán ook anders.

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 100 euro.
  • Ongeveer 90 minuten + vragen
  • Als organisator zorg je voor beamer en een groot scherm.

Snel een mailtje?

Vraag ons wat je wil. We antwoorden je snel!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?