Achter onze schermen

Thomas SmoldersThomas Smolders

Over de impact van technologie op onze samenleving en hoe te overleven in een digitale wereld.
Wie van middelbare leeftijd herinnert zich niet de wilde toekomstbeelden die we hadden van het magische jaar 2000? We zijn al negentien jaar voorbij die kaap en er is vandaag al een hele generatie opgegroeid als ‘digital native’. Klikken, scrollen en swipen zit hen in de vingers. Een flink deel van contacten verlopen via social media. Winkelen gaat steeds meer online. Maar met de zegen komen ook ongemakken mee. Wat met onze privacy? Is iedereen mee in het verhaal?

Wie tegenwoordig de krant openslaat, wordt overspoeld met berichten over de digitale revolutie. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we allemaal onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen.

Thomas Smolders, een jonge schrijver die al zijn hele leven met technologie bezig is, besloot een boek te schrijven over de breuklijn in de samenleving. Een kloof die steeds dieper wordt, zonder dat we de gevolgen kunnen voorspellen. Net zomin als we nu al kunnen voorspellen hoe positief de technologische samenleving is waar de oude witte mannen in hemden mee dwepen.

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 100 euro.
  • Duur: 1u à 1.30u
  • Als organisator zorg je voor een projectiescherm en een laptop. Bij grote groep ook voor een geluidsinstallatie. Thomas stuurt vooraf slides door.

Snel een mailtje?

Vraag ons wat je wil. We antwoorden je snel!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?