Johny Vansevenant: Achter de schermen van de Wetstraat en de media

Johny Vansevenant vertelt enorm boeiend over zijn werk als journalist.

Omdat hij al sinds eind jaren tachtig de politiek professioneel van nabij volgt, kan hij als geen ander perioden met elkaar vergelijken. Elke dag krijgt hij van toppolitici en hun medewerkers informatie uit eerste hand. Zijn analyse van de politieke toestand is dus telkens up-to-date. Hij geeft zijn toehoorders de kans om achter de schermen te kijken. Ook overschouwt hij het medialandschap en dat vanuit zijn ruime ervaring.

Vansevenant is al sinds ’81 journalistiek actief en kan daarom met kennis van zaken conclusies trekken. Eerst schreef hij voor Het Volk in de bijlage Spectator analyses over de buitenlandse politiek. Daarna was hij vier jaar lang medewerker voor de regionale berichtgeving bij Radio2 Omroep West-Vlaanderen. Bij zijn aantreden op de nationale radioredactie in januari ’88 werd hij heel snel eindredacteur van het druk beluisterde ochtendnieuws.

Naast zijn jarenlange radioverslaggeving verzorgde hij ook vijf jaar lang vanaf 2005 interviews en debatten in de Zevende Dag. Hij deed dat in een beurtrolsysteem met andere politieke verslaggevers. Ook verschijnen van zijn hand politieke analyses op vrtnws.be. Bovendien is hij regelmatig te gast op La Première, de Radio 1 van RTBF, in het programma La Semaine Politique, waarin hij met Franstalige Wetstraatcollega’s terugblikt op de voorbije politieke week.

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 250 euro. Lijkt je dat wat veel? Organiseer het dan samen met een andere vereniging: dan heb je potentieel meer publiek en kan je de kosten delen.
  • Duur: 60 minuten + vragenronde
  • Als organisator zorg je voor een geluidsinstallatie.
Back to top button