De bevraging van de werkgroep Alleman Mobiel maakte ons duidelijk dat een groot aantal werkzoekenden uit Laakdal-Meerhout-Geel niet op de bedrijvenzones of opleidingscentra raakten. Ook cijfers van VDAB wijzen uit dat een groot aantal werkzoekenden geen eigen vervoer heeft.

Het zou concreet gaan om zo’n 47% van de werkzoekenden die geen eigen wagen heeft. Het project Fosterfiets wil dat probleem bij het solliciteren aanpakken. Fosterfiets stelt voor een klein bedrag elektrische fietsen ter beschikking. Zo kunnen ze gaan solliciteren, een opleiding volgen of gaan werken. In het voorjaar 2017 zouden we willen starten met tien fietsen.

Lancering

Om dit waar te maken zoeken we dringend bedrijven die peter of meter willen worden van een fiets. Die betalen de aankoop en het onderhoud van de fiets. De uitvoering van het project zal door een werkkracht uit de sociale economie gebeuren. Fosterfiets is een project van de gemeenten Geel, Laakdal, Meerhout en de Werkgroep Alleman Mobiel met financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen.

De volgende periode moeten er nog heel wat voorbereidende taken gebeuren, maar we hopen in maart-april 2017 het project groots te lanceren. We houden je op de hoogte!