Bij De Lijn wordt flink bespaard. De busverbindingen in landelijke gebieden worden gestaag afgebouwd, terwijl daar vaak het openbaar vervoer al zo goed als onbestaande was. De regio Meerhout-Laakdal-Geel wordt zo ook getroffen. 

Werkzoekenden zien hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk slinken, omdat het interimkantoor, de werkwinkel, sollicitatieplekken, opleidingscentra of bedrijventerreinen plots onbereikbaar worden.
De werkgroep Alleman Mobiel (waar Vormingplus Kempen en ACV regio Geel deel van uitmaken) en het Forum voor Werk en Sociale Economie van het zorggebied Geel-Meerhout-Laakdal willen werken aan de vervoersarmoede.

Knelpunten in kaart

Eerst willen ze de exacte noden in kaart brengen met een enquête bij organisaties en bedrijven (interimkantoren, VDAB, …). Op 6 september 2015 inventariseren ze de resultaten.

Gedragen

De gemeentebesturen van Meerhout, Laakdal en Geel staan alvast open voor ons project. Het Forum Werk en Sociale economie wil zijn medewerking verlenen. Dat verenigt in het zorggebied heel wat actoren rond werk. Ook IOK en RESOC ondersteunen het voorstel.
De werkgroep wil  nadien alternatieve, aanvullende vervoersmogelijkheden onderzoeken.

Meer weten?

Vraag het aan

Viviane Schuer
Viviane Schuereducatief medewerker
✆ 014 41 15 65