De veroudering van de beroepsbevolking is vaak de directe aanleiding om na te denken over de invloed van leeftijd op het werk. De website www.leeftijdindesocialprofit.be wil werknemers informeren en werkgevers inspireren.

Hiernaast biedt de website ook een hele waaier aan instrumenten, methodieken, praktijkverhalen, themadossiers en informatie over mogelijke samenwerkingspartners aan.

Neem je als werkgever initiatieven om de arbeidsomstandigheden van je oudere werknemers te verbeteren, zodat ze langer aan de slag kunnen blijven? Wil je oudere medewerkers hun kennis laten doorgeven aan de jongere generatie? Voor zulke initiatieven kun je een financiële tussenkomst van het Ervaringsfonds aanvragen op www.werk.belgie.be/ervaringsfonds.aspx.

Als organisatie krijg je onder bepaalde voorwaarden subsidies van de Vlaamse overheid om te werken rond leeftijdbewust personeelsbeleid in je organisatie. Dit kan via het indienen van een loopbaan– en diversiteitsplan. Meer info hierover vind je op www.vivosocialprofit.org

Meer weten

Tine Winnelinckx van Vivo Social Profit
tx@vivosocialprofit.org
02 229 20 39
www.vivosocialprofit.org