Workshop: Vrouwen en koffie: de perfecte blend?

Workshop: Vrouwen en koffie: de perfecte blend?

Iedereen associeert koffie met eerlijke handel. Minder bekend is dat de lusten en de lasten in de koffiebranche ongelijk verdeeld zijn tussen man en vrouw. Trias wil dat genderonrecht een halt toeroepen met acties in El Salvador én een bijzondere koffieworkshop in Vlaanderen.

Barista Melanie Nunes van Tropix brandt heerlijke koffie met koffiebonen uit El Salvador. Van haar leer je ook het perfecte kopje koffie bereiden. Trias wil met deze workshop de kwaliteit van de Salvadoraanse koffie aantonen én de positie van de vrouw in de kijker.

barista Melanie Nunes

Ook krijg je uitleg over het product koffie (historiek, verwerking, origines, branden, zetmethodes,…) en het Triasproject voor vrouwvriendelijke koffie in El Salvador.

Je leert er je eigen filterkoffie bereiden met de V60 methode. Maar je krijgt ook nog andere zetmethodes gedemonstreerd met allerlei tips & tricks.
Nadien kan je ook El Salvadoraanse koffie die je proefde, aankopen.
Trias vzw is een Vlaamse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die werkt in 12 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

 • Je betaalt voor deze workshop 150 euro.

 • Je zorgt als organisator voor:
  – een ruimte met stoelen en tafels naar aantal deelnemers
  – min. 12 liter gefilterd water (= Brita-kannen of flessenwater van het merk Spa, Mont Calm of Mont Roucous = droogrest < 150mg/l)
  – een laptop, een beamer en scherm/witte muur
  – een vuilbak.
  De barista is 1 uur op voorhand aanwezig om alles klaar te zetten.

 • Duur van de activiteit: 2 uur

 • De workshop kan enkel overdag plaatsvinden.

 • Maximaal 18 deelnemers

 • met barista Melanie Nunes

2019-01-08T12:50:23+00:00