Van Mammoet tot Big Mac

Van Mammoet tot Big Mac

In Van Mammoet tot Big Mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal van wat op ons bord ligt.

Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?

Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma’s. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd?

In Van Mammoet tot Big Mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.

Staf Henderickx was huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Hij publiceerde onder andere “Dokter, ik ben op” en “Help! mijn kind heeft een eetstoornis.”

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.

  • Als organisator zorg je voor een beamer en een scherm.

  • De duur van de lezing kan je met Staf afspreken (1 à 4 uur).

  • Minimum vijf deelnemers.

2018-05-02T09:11:44+00:00