Welke impact heeft nieuw-links op Europa?

Welke impact heeft nieuw-links op Europa?

In deze lezing staat Prof. Ferdi De Ville stil bij de programma’s van Syriza, Podemos en andere radicaal-linkse partijen in Europa. Griekenland heeft ons de democratie gebracht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land op 25 januari tegen het ondemocratische bestuur van het land door de troika heeft gestemd. Vijf jaar geleden begon ook de eurocrisis in Athene. Sindsdien heeft de reactie door de Europese Unie vooral hoge werkloosheid in Zuid-Europa gebracht. Na vijf jaar, zou je kunnen stellen, begint nu de tweede set van de wedstrijd eurocrisis-democratie.

Bij de eerste reeks verkiezingen na de eurocrisis werd de regering telkens vervangen door de (vaak centrumrechtse) oppositie. Nu burgers ook ontgoocheld zijn geraakt in die andere centrumregering, lijken ze zich tot radicalere alternatieven te wenden.

Is er hoop dat die radicaal-linkse partijen het gefaalde Europese crisisbeleid kunnen veranderen? Wat zijn de vooruitzichten voor de euro, en bij uitbreiding voor de Europese Unie in deze tijden?

Hoe vraag je deze lezing aan?

Doorloop deze drie stappen:

Wat je nog moet weten

Bel 014 41 15 65 of mail Viviane voor alle informatie. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  • Je betaalt voor deze workshop 50 euro.
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Je zorgt voor een beamer en een scherm
2018-05-29T10:38:27+00:00