Religie is bijzonder ontvlambaar, denken we spontaan. Als godsdienst de regels van de maatschappij bepaalt, dan moét het wel mislopen!

Jonas’ meest recente boek

De hedendaagse spanningen rond extremisme en terrorisme bevestigen dat toch? Onze seculiere samenleving zorgt er daarom maar best voor dat religie niet al te veel invloed krijgt in de publieke ruimte en dat geweld wordt ingedijkt…

Maar zijn dergelijke veronderstellingen echt zo vanzelfsprekend?

In deze lezing neemt antropoloog en theoloog Jonas Slaats de beeldvorming rond religie en geweld onder de loep en vestigt hij de aandacht op heel wat onverwachte nuances.

Jonas Slaats

Als schrijver en sociaal activist beweegt Jonas Slaats (Gent, 1980) zich steeds op de snijlijn van mystiek en maatschappijkritiek. Spiritueel wortelt hij zich in de christelijke traditie, maar hij verdiepte zich ook in verschillende Oosterse religies. Na zijn filosofische, antropologische en theologische studies werd hij actief in verschillende vormen van Belgisch en internationaal vredeswerk – vaak met een focus op het multiculturele samenleven.

> Meer over Jonas

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

 • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.

 • Je zorgt als organisator voor:
  –  een beamer
  – geluidsversterking voor pc
  – een micro (afhankelijk van de grootte van de zaal en het aantal deelnemers).

  Johan komt ook met de trein vanuit Zolder. Dat betekent dat je hem ook aan het station ophaalt en terugbrengt.

 • Duur van de activiteit: 2 uur, pauze inbegrepen.

 • Beschikbaarheid: in principe is met Jonas alles bespreekbaar, maar hou er wel rekening mee dat hij met de trein reist.