De geschiedenis van het kookboek geeft eigenlijk inzicht in onze eigen sociale geschiedenis.

Hele keukens en huiskamers staan tegenwoordig vol kookboeken. Nooit hebben topschrijvers – en in mindere mate kookchefs – zoveel van hun pennenvruchten aan de man/vrouw kunnen brengen. Ooit was dat anders en richtten de kookboeken van toen zich in eerste instantie tot leerlingen of bazen.

Eigenlijk mogen wij wel zeggen dat de culinaire cultuur gedemocratiseerd is. En daarop spelen ook andere media in. De geschiedenis van het kookboek geeft eigenlijk inzicht in onze eigen sociale geschiedenis. Koken met een verhaal, dus. Het staat allemaal in die boekskes, stelt Eddie Niesten.

Deze kookgeschiedenis in geuren en kleuren is zeker een aanrader voor de Week van de Smaak van 14 november tot 24 november 2019.

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.

  • Duur: 1u30 à 2 uur (maar altijd bespreekbaar)

  • Als organisator zorg je voor een beamer en een scherm of een muur. Voor een grotere groep voorzie je ook een geluidsinstallatie.