Het verkeer in België zit in de knoop. Op slechte dagen staat een groot deel van het land stil. Uw dagelijkse gids door de files op de Vlaamse snelwegen is VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

In deze lezing zoekt Hajo naar rationele argumenten om deze knoop aan te pakken. Moeten we allemaal de fiets op? Laten we onze bedrijfswagens in de garage en nemen we beter de trein? Of bouwen we extra wegen? Biedt de nieuwste technologie met intelligente verkeersapps, navigatiemodules en zelfrijdende auto’s een oplossing? Hoe organiseren we het steeds groeiende goederenvervoer? Zullen er op de radio ooit fietsfiles te horen zijn?

Hajo Beeckman pleit voor een helder debat en noemt een kat een kat. Een verhaal zonder veel moraal, maar wel met een frisse en open blik van een expert. Een wonderoplossing om de files op te lossen is er niet. Maar niets doen is stilstaan. Wat verkiezen we dan?

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 250 euro.

    Lijkt je dat wat veel? Organiseer deze avond samen met een andere vereniging. Gedeelde kosten, en potentieel meer publiek!

  • Je zorgt als organisator voor een scherm, een beamer, een laptop. Indien een grote groep: ook graag een microfoon voorzien.

  • Duur van de activiteit: 60 minuten + tijd voor vragen