Europese verkiezingen 19

Europese verkiezingen 19

Op 26 mei 2019 trekken we opnieuw naar de stembus. Naast Vlaamse en federale verkiezingen, kiezen we ook onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement.

En die zijn belangrijk: de aanpak van de vluchtelingencrisis, het aandeel hernieuwbare energie of het feit dat 30% van de series op Netflix van Europese makelij moeten zijn. Het zijn allemaal zaken waar het Europees Parlement mee over beslist. De impact van Europese beslissingen op ons dagelijks leven en op de nationale politiek wordt alsmaar groter.

In de lezing ‘De Europese verkiezingen 19’ legt een medewerker van Europahuis Ryckevelde uit waar het Europees Parlement zich mee bezig houdt, welke macht ze heeft en hoe ze zich verhoudt tot de andere EU-instellingen, zoals de Europese Commissie of de Raad.

Daarna werpen we een blik op de verkiezingen zelf en bekijken we de belangrijkste thema’s, hoe we ons kunnen behoeden voor fake news rond de verkiezingen en welke de gevolgen zijn van de uitslag.

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.

  • Als organisator zorg je voor een beamer en een scherm (of een witte muur), en zo mogelijk ook voor draadloos internet.

  • Duur van de activiteit: 1u30, tenzij anders afgesproken wordt.

  • Minimum 15 deelnemers

2018-11-05T16:53:07+00:00