50 manieren om je auto te laten staan

50 manieren om je auto te laten staan

Waarom en hoe het autoverkeer moet verminderd worden ten voordele van duurzame alternatieven: daarover praat Luc Vanheerentals.

De titel verwijst naar dat fantastisch nummer van Paul Simon uit zijn lp ‘Still crazy after all these years’ uit 1975 dat velen ooit troost bood als een lief het had uitgemaakt. Net zoals er 50 manieren bestaan om afscheid te nemen van een lief dat je nog heel graag ziet, zijn die er ook voor wie de ‘innige liefdesverhouding’ met zijn auto wil stopzetten.

Luc Vanheerentals leeft al heel zijn leven zonder auto. Zijn omgeving reageert vaak verbaasd. Luc interviewde honderd gezinnen die zonder auto leven.

In zijn pas verschenen boek “Duurzame alternatieven voor de auto. Fifty ways to leave your car.” wisselt hij verhalen van autoloze burgers af met beleidsaanbevelingen en geeft tips 50 tips om te leven zonder een eigen auto.

Vijf exemplaren van het boek worden in het begin van de lezing verloot.

Luc Vanheerentals

is licentiaat politieke wetenschappen en criminologie. Na enkele jaren gewerkt te hebben op het departement criminologie (KUL) is hij sinds 1985 zelfstandig journalist.

    Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.

  • Als organisator hoef je niet te zorgen voor een beamer, maar wel voor een micro als er meer dan 20 deelnemers zijn.

  • De lezing duurt 60 minuten.

2018-05-02T10:57:26+00:00