De Heibloem

In het najaar 2015 liep in de Olense wijk De Gestelen een project waarbij onder de huurders gepeild werd naar wat er goed liep en naar wat verbeterd kon worden. Sociale huisvestingsmaatschappij De Heibloem wou immers inzetten op huurdersparticipatie: “Door bewoners te laten meedenken over veranderingen, willen we hen hierin ook zelf meer verantwoordelijkheid geven. Zo krijgen ze meer invloed op hun woon- en leefsituatie.”

Streefdoel

Na het project wou De Heibloem

  • komen tot een prioriteitenlijst met de belangrijkste aandachtspunten voor de dagelijkse werking en de buurt
  • op termijn dit project herhalen in andere woonwijken
  • enkele werkgroepen oprichten over bepaalde thema’s, zoals bijvoorbeeld herstellingenbeleid en communicatie. “We zouden dan op bepaalde momenten in overleg gaan met deze werkgroep van huurders om op die manier de werking nog beter af te stemmen op hun noden.”

Meer lezen

In het verleden waren huisvestingsmaatschappijen vooral bezig met het bouwen van huizen voor mensen met een laag inkomen. Vandaag leggen ze, onder invloed van de overheid, meer en meer het accent op het ondersteunen en informeren van bewoners. Ook de communicatie met de huurders neemt een steeds grotere plaats in in de werking.

De Heibloem wil op een meer professionele en doordachte manier inzetten op dat laatste. Ze vroegen ons om begeleiding.

  • Sociale huisvestingsmaatschappij De Heibloem

najaar 2015

Jolien Hermans

  • wijk Gestelen, gemeente Olen

Snel een mailtje?

Vraag ons wat je wil. We antwoorden je snel!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?