De Heibloem

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

In het najaar 2015 liep in de Olense wijk De Gestelen een project waarbij onder de huurders gepeild werd naar wat er goed liep en naar wat verbeterd kon worden. Sociale huisvestingsmaatschappij De Heibloem wou immers inzetten op huurdersparticipatie: “Door bewoners te laten meedenken over veranderingen, willen we hen hierin ook zelf meer verantwoordelijkheid geven. Zo krijgen ze meer invloed op hun woon- en leefsituatie.”

[/vc_column_text][vc_gallery images=”5487,5486,5485,5484,5483,5482,5481,5480,5479″][vc_column_text]

Streefdoel

Na het project wou De Heibloem

  • komen tot een prioriteitenlijst met de belangrijkste aandachtspunten voor de dagelijkse werking en de buurt
  • op termijn dit project herhalen in andere woonwijken
  • enkele werkgroepen oprichten over bepaalde thema’s, zoals bijvoorbeeld herstellingenbeleid en communicatie. “We zouden dan op bepaalde momenten in overleg gaan met deze werkgroep van huurders om op die manier de werking nog beter af te stemmen op hun noden.”
[/vc_column_text][vc_column_text]

Meer lezen

[/vc_column_text][vc_posts_grid query_offset=”1″ post_layout=”small” show_footer=”no” ajax_post=”” ajax_paged=”” loop=”size:12|order_by:date|post_type:post|categories:56″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Waarom?” icon=”question” icon_closed=”0″][vc_column_text]In het verleden waren huisvestingsmaatschappijen vooral bezig met het bouwen van huizen voor mensen met een laag inkomen. Vandaag leggen ze, onder invloed van de overheid, meer en meer het accent op het ondersteunen en informeren van bewoners. Ook de communicatie met de huurders neemt een steeds grotere plaats in in de werking.

De Heibloem wil op een meer professionele en doordachte manier inzetten op dat laatste. Ze vroegen ons om begeleiding.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Onze partners” icon=”group” icon_closed=”0″][vc_column_text]

  • Sociale huisvestingsmaatschappij De Heibloem
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Periode” icon=”calendar” icon_closed=”0″][vc_column_text]najaar 2015[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Wie doet het?” icon=”address-book-o” icon_closed=”0″][vc_column_text]Jolien Hermans[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Waar?” icon=”location-2″ icon_closed=”0″][vc_column_text]
  • wijk Gestelen, gemeente Olen
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]
Tags
Back to top button
Close
Close