Op 3 mei is er een debat met Kempense politici. T100 organiseert dat.

T100 is een gloednieuw Kempens platform voor interculturele dialoog en verbondenheid. Achter T100 schuilt een groep geëngageerde Turnhoutenaars, voornamelijk met een migratie- of armoedeachtergrond. Ze vonden dat hun stem te weinig gehoord werd in het (lokale) politieke debat. In oktober organiseerden zij – met onze methodische ondersteuning – twee avonden om burger en politiek dichter bij elkaar te brengen. Elders op deze site vind je daarover nog een interview met Karim Dibas.

Naar aanleiding van de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen, slaan we opnieuw de handen in elkaar:

  • op vrijdagavond 26 april organiseren we tafelgesprekken in de foyer van Het Gevolg, waarbij Kempische burgers in verschillende groepjes, onder leiding van thematische experten, discussiëren en van gedachten wisselen. Samen formuleren we vragen en voorstellen voor de partijen die opkomen op 26 mei.
  • op vrijdagavond 3 mei nodigen we Kempense politici uit voor een debat in de theaterzaal van Het Gevolg. Stof tot debat zijn de vragen en voorstellen die zijn geformuleerd op 26 april. Voormalig RTV-presentatrice Katrien Lodewijckx verzorgt de moderatie.