Een huiskamerspel rond feiten en meningen over vluchtelingen. 

De toestroom van vluchtelingen en nieuwe migranten zorgt voor een superdiverse samenleving. Wat drijft vluchtelingen eigenlijk om zo’n gevaarlijke reis te ondernemen? Wat gebeurt met hen als ze in België aankomen? Welke gevolgen heeft dat voor mijn buurt en voor onze samenleving? Hoe ga ik om met deze realiteit? Wat kan ik als individu doen?

Houden deze vragen je bezig? Wil je meer informatie? Ben je op zoek naar zinvolle antwoorden?

Interactief spel

Dan is ‘Mensen op de Vlucht’ iets voor jou. Aan de hand van dit interactief spel praat en discussieer je in je huiskamer met familie, vrienden en bekenden over de wereld van de vluchteling. Je nodigt een groep geïnteresseerden (minimum 6, maximum 12 personen) uit bij je thuis. We gaan met elkaar in gesprek en zoeken antwoorden op ieders vragen en bekommernissen.

Het organiseren van zo’n avond is gratis. Je zorgt enkel voor een drankje (en eventueel een hapje) voor je gasten. Wij zorgen voor de begeleiding. We zorgen bovendien voor uitnodigingskaartjes om geïnteresseerden aan te spreken.

Hoe aanvragen?

Lees eerst onze voorwaarden:

  • Je woont in een van de 27 gemeenten van het arrondissement Turnhout.
  • Je organiseert deze activiteit in je huiskamer. Je zorgt voor een tafel waaraan alle genodigden kunnen plaatsnemen.
  • Om familie, vrienden, collega’s, buren en kennissen uit te nodigen, bieden we je gratis uitnodigingskaartjes aan. Je garandeert de aanwezigheid van minstens 6 personen die meedoen aan de activiteit. Het aantal deelnemers mag niet meer dan 12 personen bedragen.
  • Twee maanden voor je deze activiteit wil organiseren, contacteer je Martine om informatie in te winnen. Minstens zes weken vóór je activiteit spreek je met haar concreet een datum af.
  • Deze activiteit wordt jou gratis aangeboden. Je mag dus zelf ook geen bijdrage vragen aan de deelnemers.
  • Je zorgt voor een drankje voor de begeleider en de deelnemers. Een hapje mag, maar moet niet.

Zin? Contacteer dan Martine

op 014 41 15 65 of martine@vormingpluskempen.be. Zij vertelt je alles wat je nodig hebt om deze activiteit te kunnen organiseren.