Zoveel mensen onderschreven onze zomercampagne.

“Allemaal zijn we wat anders. De Kempen wordt daar alleen maar beter van.” Met die prikkelende boodschap trok Vormingplus Kempen er met Kliek Uniek deze zomer op uit, aanvankelijk gesteund door een handjevol organisaties. Met een felgekleurde caravan deden enthousiaste studenten verschillende evenementen in de regio aan. Dit weekend stond hij voor het laatst op het Vredesfeest op de Turnhoutse Grote Markt.

Divers is het nieuwe normaal

“We kunnen er niet omheen: diversiteit is overal, ook in de Kempen. Op school, op het werk en in de straat”, vertelt Wannes Van Coillie, sociaal-cultureel werker bij Vormingplus Kempen. “We zien er niet alleen allemaal anders uit, maar we hebben ook verschillende achtergronden, verhalen, ideeën en talenten. En dat is niet erg, dat is geen bedreiging. We moeten dat als een kracht voor de regio zien.”

Handtekeningen

Katrien Loots: “4.000 mensen schaarden zich achter onze boodschap: ze tekenden onze lijst, kropen in onze caravan vóór de fotobooth of liketen onze Facebookpagina. Daar zijn we behoorlijk tevreden mee, en zeker ook met de steun van ondertussen 105 organisaties. Met die laatsten willen we verder blijven denken en praten rond diversiteit in de Kempen. In het najaar plannen we alvast een eerste bijeenkomst.”

Vredesfeest

Het Vredesfeest wou een boodschap van solidariteit de wereld in sturen en mensen samenbrengen. Een prima gelegenheid om onze campagne af te sluiten. We trakteerden er de passanten op vele kleurrijke snoepjes.