In Geel, Meerhout en Laakdal kunnen werkzoekenden een elektrische fosterfiets huren.

In de regio Meerhout – Geel – Laakdal zijn er nog veel werkzoekenden zonder eigen vervoer. Die kunnen voortaan een elektrische fiets huren om te gaan solliciteren of werken. Dat kost hen 2 euro per dag. Zo worden hun kansen op werk groter. Er rijdt weinig openbaar vervoer op de bedrijventerreinen in de regio. Die worden daardoor makkelijker bereikbaar.

Het project kwam tot stand via de werkgroep Alleman Mobiel. Uit hun enquête bleek dat vele werkzoekenden zonder eigen vervoer niet op de bedrijventerreinen kunnen geraken. Er is weinig openbaar vervoer en zeker niet tussen 22 en 6 uur. De fosterfietsen zijn een betaalbaar alternatief.

Fosterfiets

De naam ‘fosterfiets’ is niet toevallig gekozen. Organisaties en bedrijven betalen als peter de aankoop en het onderhoud van de fosterfiets. Verder betekent to foster ook versterken of aanmoedigen.

De Sprong vzw zorgt voor de coördinatie en de reparaties van de fietsen voor hun rekening. Het project creëert zo extra tewerkstelling in de sociale economie.

Interesse?

Werkzoekenden die gebruik willen maken van fosterfietsen, kunnen zich melden bij

  • de Geelse dienst Werk (Werft 30b), of
  • bij de sociale diensten van de OCMW’s van Laakdal en Meerhout.

Het project kwam tot stand dankzij steun van de Provincie Antwerpen, stad Geel, gemeente Meerhout, gemeente Laakdal, PWA Geel, PWA Meerhout, ACV en Vormingplus Kempen.