Een duidelijke meerderheid van de Meerhoutenaren wil een reguliere busverbinding naar Mol. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête, waarop we meer dan 1.200 antwoorden ontvingen. De actievoerders stappen nu met de enquêteresultaten in de hand naar De Lijn om meer bussen te vragen.

Ruim 1.200 antwoorden op enquête

De gemeente Meerhout, de werkgroep Alleman Mobiel, Vormingplus Kempen en TreinTramBus stelden op 13 maart de resultaten van de enquête voor. 1.240 mensen vulden de enquête in, waarvan 92% Meerhoutenaren. De meerderheid (63%) geeft aan dat hij zich minstens één per week naar Mol wil verplaatsen. De belangrijkste redenen om naar Mol te gaan zijn winkelen (75% van de respondenten) en gezondheidszorg (64%).

De helft (53%) van de respondenten zegt ook dat het af en toe niet lukt om naar Mol te rijden: logisch, want momenteel rijden er alleen in de spits enkele bussen.  Als er bussen komen, zullen die goed gebruikt worden: de overgrote meerderheid (94%) geeft aan dat ze de bus zal nemen, als die er eenmaal is. In Mol moet de bus zeker het centrum, het ziekenhuis en het station bedienen. “Niet moeilijk”, zeggen de actievoerders, “de drie bestemmingen liggen allemaal dicht bij elkaar.”

Met dit dossier in de hand nodigen de actievoerders De Lijn uit voor overleg om meer bussen te vragen. Het overleg is gepland op 22 maart. De gemeente Meerhout wil ook zijn duit in het zakje doen om de bus aantrekkelijker te maken. Ze onderzoekt een derdebetalerssyteem, waardoor het gebruik van de bus goedkoper wordt. Als de bus er komt, zal de gemeente ook alles op alles zetten om die bij het grote publiek bekend te maken.

Elders op deze website vind je de uitgebreide resultaten van de enquête.