Een combi-busboekje voor Meerhout en Zittaart

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Een handig busboekje om van Meerhout of Zittaart naar Mol en terug te geraken: daar pakten we met Alleman Mobiel mee uit.

Mol is een stad waar je voor heel wat dingen op aangewezen bent: de markt, het ziekenhuis, het winkelcentrum … Maar zonder auto is het vaak een hele klus om er vanuit Meerhout of Zittaart te geraken. Dat moet met dit boekje vlotter kunnen.

Je vindt in dit boekje alle ritten netjes onderverdeeld in vier rubrieken: op schooldagen, in schoolvakanties, op zaterdagen en op zon- en feestdagen.

Vanuit Meerhout

Met lijn 20 kan je rechtstreeks reizen tussen Meerhout en Mol.
Je kan ook de lijn 299 met een omweggetje via Geel combineren met lijn 84. Dat alternatief werkten we duidelijk uit.

Vanuit Zittaart

Met lijn 302 kan je in combinatie met lijn 84 in Mol geraken. Je maakt zo ook een omweggetje via Geel.

Gratis te verkrijgen

Je vindt ons busboekje in het gemeentehuis van Meerhout, de bib, het OCMW, de Watermolen, de Delhaize en de Kattenpers.

Een boekje van de werkgroep Alleman Mobiel, die samen met TreinTramBus en de gemeente Meerhout De Lijn wil overtuigen voor meer en beter openbaar vervoer tussen Meerhout en Mol.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Waarom?” icon=”question” icon_closed=”0″][vc_column_text]Tijd verliezen in een file, daar denk je vaak aan als je het woord ‘mobiliteit’ hoort. Vormingplus Kempen wil zich focussen op een andere invalshoek die vaak onderbelicht blijft: mobiliteit als basisrecht.

Je kunnen verplaatsen – naar werk, winkel, dokter of dierbaren – is een basisvoorwaarde voor deelname aan het maatschappelijk leven. Ook in een landelijke regio zoals de Kempen staat dit recht onder druk. Zeker nu er niet langer sprake is van basismobiliteit, maar van basisbereikbaarheid.

De werkgroep Alleman Mobiel pakt deze problematiek aan. ‘Alleman Mobiel’ is een samenwerking van verenigingen, burgers en beleidsmensen uit de regio Meerhout, Laakdal en Geel. De werkgroep focust op vervoersarmoede en ijvert voor duurzame en betaalbare mobiliteit voor iedereen. Vormingplus Kempen en ACV regio Geel zijn de trekkers.

Eerst werden de exacte noden in kaart gebracht met een enquête bij organisaties en bedrijven (interimkantoren, VDAB, …). De grootste knelpunten werden één voor één aangepakt.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Periode” icon=”calendar” icon_closed=”0″][vc_column_text]september 2018[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Wie doet het?” icon=”address-book-o” icon_closed=”0″][vc_column_text]

Viviane Schuer

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Waar?” icon=”location-2″ icon_closed=”0″][vc_column_text]
  • gemeente Meerhout
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]
Tags
Kijk ook op
Close
Back to top button
Close
Close