Klimaatopwarming: globale feiten, regionale gevolgen

Twee jonge wetenschappers die in klimaatonderzoek gespecialiseerd zijn, gaan dieper in op de echte feiten en gevolgen van de klimaatopwarming.

Geloof en ongeloof alom, voor- en tegenstanders, bangmakerij, geldklopperij, politiek gezever, discussies met de vleet… Maar hoe erg is het nu gesteld met onze planeet? Of valt het allemaal nog wel mee? Wat moeten we ermee?

Klimaatopwarming in onze regio

Twee jonge wetenschappers die in klimaatonderzoek gespecialiseerd zijn, zullen dieper ingaan op de echte feiten en gevolgen van de klimaatverandering. Wereldwijd maar ook… bij ons!

Waarom en hoe het klimaat verandert vormt het uitgangspunt van Samuel Helsen. De effecten van het veranderende klimaat neemt Lander Van Tricht voor zijn rekening. Hij zal ook specifiek ingaan op jullie eigen streek.

De klimaatverandering gaat immers veel verder dan een stijgende zeespiegel en minder gletsjers. Hittegolven en felle onweersbuien zullen een impact hebben op de land- en tuinbouw maar ook op het dagdagelijkse leven van iedereen.
In overleg kan er al dan niet meer of minder aandacht besteed worden aan het regionale/lokale aspect.

Lander beheert als weerman o.a. de website Weer Turnhout.

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.
  • Duur: 1u30 -2u met pauze (15 minuten)
  • Min. of max. aantal deelnemers? Doet er niet toe, zolang er maar voldoende interesse is.
  • Als organisator zorg je voor een beamer, aansluiting, eventueel ook geluid
Back to top button