Frontlijnen. Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie

Ons economisch systeem is onhoudbaar, want het maakt mens, dier en planeet ziek: dat zegt Nick Meynen in Frontlijnen.

Zoals treinen je de achterkant van landschappen laten zien, zo troont Nick Meynen je mee langs de achterkant van onze mondiale economie. Hij maakt kennis met de afvalmaffia in Napels, aanschouwt de geschifte Griekse goudkoorts, ontdekt in Dubai dat er niet genoeg zand is en komt in Congo tot een verrassende vaststelling over de globale economie.

Op elke plaats die hij aandoet, op elke frontlijn, komt naar boven: dit economisch systeem is onhoudbaar want het maakt mens, dier en planeet ziek. Toch is Meynen niet pessimistisch, zelfs niet in tijden van Trump. Hij toont hoe overal mensen in de maalstroom rechtop gaan staan en zich verzetten tegen het kwartaalkapitalisme. Non-fictie van de bovenste plank waarin de Grote Verhalen van deze tijd oplichten.

‘Dit boek verdient een breed en internationaal publiek’, schrijft Naomi Klein over Frontlijnen. Het is geen toeval dat de wereldberoemde auteur van onder andere ‘De shockdoctrine’ en ‘No time’ zo onder de indruk is van dit verhaal.

Nick Meynen

(°1980) schreef het goed onthaalde Nepal. Nieuwe wegen in de Himalaya (EPO, 2010) en Wandelen met Flora (EPO, 2013). Hij is geograaf en heeft postgraduaten in conflict & development en internationale researchjournalistiek. Sinds 2008 werkt hij 3/5de als milieuactivist en vult hij de rest in als journalist, schrijver, vader, vrijwilliger, reiziger en wandelaar.

Praktisch

Hoe vraag je deze lezing aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.
  • Als organisator zorg je zo nodig voor een geluidsinstallatie.
  • De lezing duurt ca.  90 min + vragen
  • Min. 20 deelnemers
Back to top button