De toekomst van ons drinkwater

Onze watervoorraden staan onder druk. De droogte die we vorige zomer meemaakten toonde nog maar eens aan dat niemand hier aan ontsnapt. De hoeveelheid mensen die de beperkte zoetwatervoorraden van onze aarde gebruiken, blijft alleen maar stijgen.

Er zijn een aantal manieren waarop we hiermee kunnen omgaan, en het gebruik van alternatieve waterbronnen (zoals zeewater), is er hier een van. Het grootste deel van onze planeet is bedekt met zout water. Ontzouting van dat water kost echter zeer veel energie, waardoor dit momenteel enkel toegepast wordt in regio’s waar zeewater de enige bron is voor drinkwater.

Aan de Universiteit van Gent ontwikkelde Marjolein Vanoppen een nieuwe technologie die de energievraag van klassieke zeewaterontzouting kan verlagen. In deze lezing laat ze jullie kennismaken met drinkwater in al zijn aspecten:

  • waar komt het vandaan
  • waar gaat het naartoe
  • hoeveel gebruiken we er van en
  • hoe kunnen we er duurzamer mee omspringen?

Praktisch

Hoe vraag je deze kookworkshop aan?

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.
  • Je zorgt als organisator voor een beamer en scherm.  Komt er een grote groep opdagen? Dan zorg je ook voor een geluidsinstallatie.
  • Marjolein komt met het openbaar vervoer. Je haalt haar op aan het dichtstbijzijnde station en brengt haar ook tijdig terug.
  • Duur van de activiteit: af te spreken
Back to top button