De reis van de aardappel

Hoe goed kennen we onze Belgische frietjes? Wij volgen de aardappel in een reis door de geschiedenis.

We vertrekken bij zijn oorsprong in de Andes. Daarna verovert hij via Europa de wereldkeuken. Tijdens deze reis kampte de aardappel zelf met vooroordelen. Hetzelfde soort vooroordelen die wij in onze huidige maatschappij tegenkomen?

Wij werpen ook een blik in de nabije toekomst waarin de ruimtevaartindustrie en wetenschap aardappelen willen kweken op Mars.

Deze activiteit is in samenwerking met Vormingplus Limburg

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Beschikbaarheid: af te spreken (liefst overdag op maandag, dinsdag of woensdag)
  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.
  • Duur: 2 uur
  • max. aantal deelnemers? 50
  • Als organisator zorg je voor beamer, projectiescherm en speakers / geluidsboxen (om video af te spelen).
Back to top button

Onze website gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website te verbeteren. Klik op de schuifknop om je voorkeuren op te slaan of aanvaard al onze standaard-cookies.

Cookie-instellingen

Hier kan je aankruisen welke cookies je al dan niet wil toelaten. Klik op de bewaarknop om je keuzes te bewaren.

Functionele cookiesDeze cookies zijn minimaal nodig om de website goed te laten werken.

Statistische cookiesDie brengen, volledig anoniem, jouw gebruik in kaart voor analyse en onderzoek. Dat gebeurt o.a. geanonimiseerd voor Google Analytics.

Sociale mediakoppelingenDie zorgen voor een optimale wisselwerking met sociale media zoals Youtube, Twitter, Facebook of Instagram.

AdvertentiecookiesDie gebruiken we normaal niet.

Andere cookieszoals bijv. die van Publiq om de UiT-agenda te laten werken