De atlas van milieu en rechtvaardigheid

Nick Meynen werkt al tien jaar samen met ecologische economen en activisten uit de hele wereld aan een uniek project: het in kaart brengen van de wereldwijde strijd voor ecologische rechtvaardigheid.

De Atlas of Environmental Justice die hij mee uit de grond stampte is met zijn 3.000-tal cases de grootste database van milieuconflicten ter wereld en is al miljoenen keren gebruikt, van activisten tot journalisten en van onderzoekers tot VN personeel en overheden.

Nick legt niet alleen de unieke waarde van die atlas uit, hij brengt ook de context van de opkomst van een wereldwijde beweging die voor deze eeuw is wat de arbeidersbeweging voor de vorige eeuw was: bepalend voor de mensheid. Nick presenteerde hier al over in binnen en buitenland, bij universiteiten en tot in het Europese Parlement.

Nick is ook schrijver en hij werkt graag met verhalen. Zijn meest recente boek is gebaseerd op de verhalen die in de Atlas of Environmental Justice verzameld staan en werd naar het Engels vertaald, met de zegen van Naomi Klein. Nick gaat begin december op lezingentournee in de UK.

Deze lezing aanvragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 014 95 35 43 of mail Viviane. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.
  3. Afspraak geregeld? Vraag de activiteit dan online bij ons aan.

Wat je nog moet weten

  • Je betaalt voor deze lezing 50 euro.
  • Minimum 10 deelnemers.
  • Niet op vrijdag, zaterdag of zondag.
  • Duur: 1u à 2u, afhankelijk van de format
  • Als organisator zorg je voor een beamer en scherm (of witte muur). Als dat niet kan, geen probleem.
Back to top button